Kovács Fruzsina – szülésznő, Kriston Intim Torna tréner

FruA nevem Kovács Fruzsina. 1983 októberében születtem.

Kórházas legó – mentő autó – orvosi táska – Hol volt, hol nem volt… az emberi test – Vészhelyzet – orvoslás iránti vágy – szülésznő lettem – Kriston Intim Torna – jóga – Prána nadi – Pszichodráma – tapasztalások sorozata…

Alapjában véve egy vidám, optimista természetű nő vagyok. Folyton keresem a fejlődésem, kóstolgatom, gyakorlom a különféle szemléleteket. Szeretek emberekkel foglalkozni, őket meghallgatni, tapasztalatokat, élményeket gyűjteni, majd azokat továbbadni, segíteni.

 

„Férj és Feleség két test voltak, majd váltak eggyé,

s íme, megint két test lesz a szülő és a gyermek.”

Csodálom, ahogy két ivarsejtből egy teljesen új egyén fejlődik, ahogy őt a női test táplálja, óvja, világra hozza.

Szakmámban sokat fejlődöm, sok tapasztalatra teszek szert, a Kriston Intim Torna tanfolyamokon mások életébe, várandóssági- és szülésélményeibe láthatok bele. A jógával belső egyensúlyom igyekszem megtartani, a pszichodrámán a személyiségem fejlesztem, mások életélményét tapasztalom, ami mind segítséget ad nemcsak mindennapjaimhoz, kapcsolataimhoz, hanem munkám során a szülő nők segítéséhez is.

Az évek során rádöbbentem, hogy testünk nem csupán az általam tanult nyugati szemlélet szerint működik. A nyugati orvostudományt nagyon becsülöm, a fejlődését, a diagnosztikáját, azt, ahogyan egy vészhelyzetben helyt tud állni. Emellett azonban csodálom a keleti gyógymódokat, ahogyan azok a természet erejéhez nyúlnak, az ember öngyógyító képességéhez, a természeti forrásokhoz. Felismertem, hogy egészségünkért, mi nagyon sokat tehetünk. Rádöbbentem, hogy lelki történéseink nagy hatással vannak szerveink, izmaink, azaz a testünk működésére. Hiszem a test és lélek kapcsolatát. Hiszem, ha jól vagyok belül, az kívül is megmutatkozik.

Hogyan kapcsolódik ez a szülésfelkészítéshez? Szülésed nem csupán Babád világrajövetelét jelenti! Ilyenkor mindig egy új család születik: Te Anyává, Párod pedig Apává válik. Ez egy csodálatos élmény, varázslatos folyamat. Mind az a 9 hónapnyi változás, gyarapodás, mind a megszületésetek. Sajnos napjainkban a szülés egyre inkább eltávolodik a természetestől. Már nem kunyhókban szülünk, nem részese a gyermek testvére születésének, rengeteg a rémtörténet, a filmekben sem mindig a boldog kismamákat látjuk, nem feltétlen örömteli születéseket… Ezek óhatatlanul is nyomot hagynak bennünk, a mélyben. Ezek a nyomok, kételyek és félelmek feszültséget okoznak, ami lassíthatja születésetek. Mennyivel jobb, ha ismeretek birtokában, aggódás, félelem nélkül élheted meg várandósságod 9 hónapját, Babád világrajövetelét! Figyelve önmagadra, Pocaklakód fejlődésére, így élvezheted, és igazán megélheted Te is, Párod is gyermeketek növekedését, megszületését.

Szeretném, ha az előadások meghallgatása után egy átfogó, sokrétű képet kapnál a várandósságról, a szülésről, a történésekről és lehetőségekről. Az információk birtokában magabiztosabb vagy, nem érnek váratlanul a történések, így nem kell folyton információk után keresgélned, nem kell aggódnod, hogy vajon ez normális-e, nem kell megijedned, hogy most mi is fog történni… Mindez hozzásegít ahhoz, hogy biztonságban, nyugalomban érezhesd magad, időt és energiát spórolhatsz Magatoknak, hogy élvezd várandósságod, hogy szülésed örömként, megszületésként élhesd meg.

Az előadások meghallgatása után kérdéseiddel nyugodtan megkereshetsz, írhatsz bátran!

Örömteli babavárást és szülést kívánok Nektek!

Fru 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.